Prokkelstage van Jochem

Ik heb vandaag meegedaan aan een prokkelstage. Hierin werd mij verteld wat er allemaal word gedaan qua werkzaamheden op het Centraal Bureau van Siza.

Ik begon vanochtend om 9.15 uur aan een prokkelstage. Dit was voor mij geheel onbekend. Ik ben hierheen gegaan omdat ik wilde kijken, wat er voor mijn mogelijk was en waar mijn interesses liggen. Ik begon met Otto een andere stagiaire aan een rondleiding, hierin werd mijn goed en duidelijk verteld wat er zich afspeelde in het gebouw. Ik heb zelf gekozen voor Communicatie, omdat ik het leuk vind om dingen te vertellen en achter de verhalen van andere mensen te komen.  

Ik ben Jochem woon zelf op de Römerselaan van Siza. Ik ben 26 Jaar, zit in een rolstoel.
Heb op het moment geen werk, wel repareer ik computers en telefoons als hobby. Sport ook dagelijks om mezelf fit en zelfstandig te houden.

Wilt u meer weten over de prokkelstage, klik dan hier.

(15-6-2017)

Lees verder
 • Lees meer...

  Regeling kosten dienstverlening 2017

  Woon of logeer je bij Siza, dan worden niet altijd alle kosten vanuit de Wet langdurige zorg of Zorgverzekeringswet vergoed. Het kan zijn dat je voor aanvullende diensten zelf moet betalen. (20-12-2016)

 • Lees verder...

  Behandeling voor partners van mensen met NAH

  Hersenletsel krijg je niet alleen. Ook partners krijgen te maken met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. De impact die het op hun leven heeft is vaak enorm. Hersenz* heeft daarom een programma speciaal voor partners ontwikkeld. De eerste groepen draaien inmiddels, ook bij Siza. Vanaf 2017 is de module op diverse plaatsen in Nederland te volgen. (12-12-2016)

 • Lees verder...

  Onnodig aanvullend verzekerd?

  Uit onderzoek van AVROTROS-programma Radar blijkt dat mensen in een verpleeghuis of een instelling vaak onnodig een uitgebreide aanvullende zorgverzekering hebben. Sinds de uitzending ontvangen wij van bewoners en hun verwanten de vraag: welke verzekering hebben wij nodig? We zetten vragen en antwoorden op een rij. (9-12-2016)

 • Lees verder...

  KunstWerk Nijmegen: kunst als middel, werk als doel

  Werk jij al een tijdje in een activiteitencentrum en zou jij je graag verder willen ontwikkelen? Of lukt het door jouw arbeidsbeperking of door jouw grote afstand tot de arbeidsmarkt niet om aan werk te komen? Kom dan eens kennismaken met KunstWerk! (9-12-2016)

 • Lees verder...

  Medewerkster op staande voet ontslagen

  Siza heeft vrijdagochtend een medewerkster van een woonlocatie in Arnhem-Zuid op staande voet ontslagen. (9-12-2016)

 • Lees verder...

  Studenten Radboudumc leren in de praktijk bij Siza

  Zorgorganisatie Siza en het Radboudumc bieden tweedejaars studenten Geneeskunde een kijkje in de keuken van de langdurige zorg. Studenten krijgen vraagstukken van cliënten voorgelegd die niet zozeer gaan over het genezen van mensen, maar over het verbeteren van de zelfredzaamheid van mensen met een beperking. (22-11-2016)

 • Lees verder...

  Hersenz winnaar innovatieprijs

  Hersenz is winnaar van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016. Hersenz, een behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel - dat Siza ook aanbiedt - won de hoofdprijs in de categorie Vitale gemeenschappen en Zorg. Rabobank Nederland heeft dat donderdag 3 november bekendgemaakt. (4-11-2016)

 • Lees verder...

  Tweede event Freestyle Robopark op 26 november

  Op zaterdag 26 november organiseert het Freestyle Robopark een tweede event voor gebruikers van robotica in de zorg. (3-11-2016)

 • Lees verder

  Julianne Meijers toegetreden tot bestuur VGN

  Onder luid applaus stemde de Algemene Ledenvergadering van de VGN gisteren in met twee nieuwe bestuursleden: Greet Prins, bestuursvoorzitter bij Philadelphia Zorg en Julianne Meijers, bestuurslid bij Siza. Met hun komst in het bestuur van de VGN is deze weer compleet. (28-10-2016)

 • Lees verder...

  Zorgorganisaties bundelen krachten in Vrendle

  Twintig zorgorganisaties, waaronder Siza, lanceerden onlangs het online Virtual Reality platform voor de gezondheidszorg 'Vrendle'. De zorgorganisaties zijn ‘Founding Fathers’, partners die intensief betrokken zijn bij de ontwikkeling van het platform en de aangeboden VR-therapieën. (21-10-2016)

Rendertime:0.122seconds(Logging enabled)